SKOČIBUŠIĆ: PRATI SE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VEZI POJAVE MORBILA, PREVENIRATI DALJNJE ŠIRENJE

SKOČIBUŠIĆ: PRATI SE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VEZI POJAVE MORBILA, PREVENIRATI DALJNJE ŠIRENJE


Petak, 26 Januara, 2024

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Siniša Skočibušić izjavio je da ta institucija pomno prati i reagira na epidemijsko izbijanje morbila, te da su i dalje usmjereni na prevenciju daljnjeg širenja s obzirom da su se morbili pojavili u dvije velike urbane sredine.

Skočibušić je izrazio nadu da će se zajedničkom aktivnošću svih zdravstvenih radnika uključujući Federalni zavod, nadležne kantonalne zavode i pedijatre u cijepnim centrima, odnosno na odjelima pedijatrije u domovima zdravlja, uspjeti ograničiti ova infekcija.

– Imajući u vidu epidemije koje su se dogodile 2019. i prije toga i znajući posljedice koje mogu nastati infekcijom velikog broja ljudi, odnosno djece, pozivam sve roditelje da dovedu svoju djecu u cijepne centre kako bi se zaštitili od masovnih zaraznih bolesti za koje smo smatrali da smo ih reducirali, te da učinimo dodatan trud i napor da ograničimo ovu epidemiju i da Zavod bude na raspolaganju što se tiče same opskrbe cjepiva – naveo je Skočibušić u video izjavi proslijeđenoj iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Zavod za javno zdravstvo FBiH, kako je dodao, pruža kontinuiranu podršku u osiguranju dovoljne količine kvalitetnog, kvalitetno čuvanog i dostupnog cijepiva iz redovnog cijepnog programa.

-Zahvaljujući našim cjelogodišnjim aktivnostima, apelima, kao i podršci Vlade Federacije, u mogućnosti smo odgovoriti na ovu epidemiju i vjerujemo da ćemo zajedničkom akcijom pokazati da možemo biti jednako uspješni kao što smo bili u borbi protiv pandemije koja je trajala tri godine – dodao je Skočibušćić.

SKOČIBUŠIĆ: PRATI SE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VEZI POJAVE MORBILA, PREVENIRATI DALJNJE ŠIRENJE

BiH |