SLADOLEDIJADA OTVORILA „LJETO NA SANI“

SLADOLEDIJADA OTVORILA „LJETO NA SANI“


Srijeda, 18 Jula, 2018

Tradicionalna sladoledijada, kojom je zvanično otvorena ovogodišnja kulturno zabavna i sportska manifestacija „Ljeto na Sani 2018“, održana je sinoć na ljetnoj pozornici u malom gradskom parku pred velikim brojem sanskih mališana, njihovih roditelja, ali i ostalih građana.

Mališani iz Dječijeg vrtića „Krajiška radost“ priredili su za posjetioce zabavni program te sve oduševili svojom radošću, igrom, veseljem i pjesmom, a nakon svega, svi su se počastili sladoledom. Poslije mališana na ljetnoj pozornici su nastupili glumci Narodnog pozorišta iz Tuzle sa predstavom „Vesele igrarije“ koja je namjenjena najmlađima.

Radi se o interaktivnoj predstavi u kojoj su sudjelovali i mališani, a sve je proteklo uz smijeh i dobru zabavu. Manifestacija se nastavlja i u narednim danima, a za večeras je na ljetnoj pozornici planirano održavanje pozorišne predstave za odrasle pod nazivom „Ostajte“, a nakon toga nastupiće poznata rok grupa iz Bihaća-„Kamino verde“. Treba istaći kako je program manifestacije „Ljeto na Sani“ koncipiran tako da zadovolji interese publike od 7 do 77 godina.

I ove godine Sanjane i njihove goste očekuju izložbe, pozorišne predstave, projekcije filmova, koncerti i drugi događaji. Svakako jedan od centralnih događaja ovogodišnjeg ljeta je veliki solistički koncert Zdravka Čolića koji će se održati 21. Jula na stadionu Podgrmeča, kao i noćni skokovi s gradskog mosta koji će se održati 29. Jula.

Manifestacija „Ljeto na Sani“ se održava u znak sjećanja na prvo pominjanje imena „Zana“ u starim ugarskim dokumentima iz 1244. Godine.

SLADOLEDIJADA OTVORILA „LJETO NA SANI“

Sanski Most |