SLOGA U DEMIŠEVCIMA

SLOGA U DEMIŠEVCIMA

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, skupa sa svojim suradnicima i predstavnicima federalne, kantonalne i zakonodavne vlasti općine, održao je radni sastanak sa mještanima Demiševaca. Tema ovog sastanaka, osim aktualne političke situacije u BiH, bila je vezana za programske aktivnosti lokalne vlasti i mještana ovog naselja.

Načelnik Hasanbegović je upoznao prisutne Demiševljane sa činjenicom da je Općinsko vijeće Sanskog Mosta na posljednjoj sjednici donijelo Program Općinskog komunalnog fonda za infrastrukturu u kome su svoje mjesto našli i projekti Demišljevana. Najvažniji od njih je svakako projekat kompletne sanacije lokalnog puta koji se u obliku prstena prostire na cijelom prostoru ovog naseljenog mjesta.

Ernad Seferović, građevinski stručnjak za infrastrukturu, prisutne je upoznao sa svim detaljima iz premjera radova na ovom infrastrukturnom projektu… Predstavnik mještana Vehbija Okčić prisutne je upoznao o dogovoru ukupnog zatvaranja financijske konstrukcije nakon koje bi ovaj projekat bio i realiziran.

Mještani Demiševaca su istakli i druge primjedbe i sugestije vezano za lokalnu putnu mrežu koja Demiševce veže za druge mjesne zajednice. S obzirom na veliki broj Demišljevana koji se bave poljoprivredom, u njihovo ime Hilmo Okčić se zahvalio i istako važnost redovnije isplate subvencija poljoprivrednicima sa federalnog i kantonalnog nivoa. Istaknuta je i činjenica da je federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić uspio isplatiti i najveći dio zaostalih obaveza prema poljoprivrednicima.

Naredni sastanak mještana i lokalne vlasti, dogovoren je u maju kada će se analizirati realizacija zajedničkog dogovora u realizaciji strateških projekata. Na ovom skupu je prevladavala sloga i jedinstvo koje je uvijek bila odlika suradnje Demišljevana i lokalne vlasti.

SLOGA U DEMIŠEVCIMA

| Sanski Most |