RAZVIJATI ŽENSKO PODUZETNIŠTVO

RAZVIJATI ŽENSKO PODUZETNIŠTVO


Utorak, 11 Aprila, 2017

U organizaciji Udruženja obrtnika Općine Sanski Most, održana je radionica o ženskom preduzetništvu. Prema riječima predsjednika ovog udruženja, Irfana Ahmetagića, riječ je o aktivnostima koje čine redovan kalendar u njihovom radu.

Prema njegovim riječima, razvoj ženskog preduzetništva danas ima veliki značaj obzirom na veliki broj programa i poticajnih mjera koji se nude u ovom segmentu. On je posebno istakao važnost udruživanja žena, osmišljavanje i kandidiranje zajedničkih projekata koji naposlijetku imaju za cilj povećanje zaposlenosti i obima preduzetništva.Prema riječima Emire Žerić Talić, na području Općine Sanski Most danas djeluje više od stotinu žena poduzetnica koje se bave različitim djelatnostima. Najviše žena je u frizerskom poslu, tradicionalnim zanatima, kućnoj radinosti, ali i ostalim obrtima.

Žensko poduzetništvo je sintagma koja se sve češće koristi u bh privrednoj teoriji, ali ipak je malo prisutna u svakodnevnici života. Stoga su učesnice diskusije naglasili potrebu da žene trebaju da u budućnosti uzmu što više učešća u politici i ekonomiji, te su jasno podcrtali da će BiH biti jača, ukoliko se ojača uloga žene.

RAZVIJATI ŽENSKO PODUZETNIŠTVO

Sanski Most |