SNIJEG OŠTETIO AMBULANTE

Velike naslage snijega i leda oštetile su krovove na brojnim objektima na širedm području Općine Sanski Most, a među takvim objektima su zdravstvene ambulante u Starom Majdanu i Fajtovcima.

Objekat ambulante u Starom Majdanu obnovljen je neposredno nakon završetka rata, ali su radovi izvedeni nekvalitetno, zbog čega se krov na objektu urušio te je došlo do prokišnjavanja. Trenutno je ambulanta u Starom Majdanu neuslovna za rad i trebaće hitne i neodložne popravke čim se otopi snijeg. Sličnu situaciju smo zabilježili i na području Fajtovaca, gdje je snježni pokrivač bio mnogo viši nego u nižim područjima Sanskog Mosta.

Težina vlažnog snijega jednostavno je provalila krov i oštetila dimnjak na objektu, zbog čega nema grijanja. Ukoliko se štete ne saniraju, moguće je da dođe do prikišnjavanja i ove mjesne ambulante, zbog čega je moguće da dođe do poteškoća kada se radi o pružanju redovnih zdrastvenih usluga. Inače, zbog  debelog snježnog pokrivača oštećeni su brojni stambeni i poljoprivredni objekti na području sanske općine. Veliki je broj staklenika i plastenika stradalih zbog snijega i leda i to je za poljoprivrednike težak udarac budući da saniranje šteta zahtjeva ulaganje dodatnih sredstava.

 

SNIJEG OŠTETIO AMBULANTE

| Vijesti |