SPASIMO ŽIVOT MEHEMEDA HADŽIĆA

SPASIMO ŽIVOT MEHEMEDA HADŽIĆA


Srijeda, 27 Februara, 2019

Mehemed Hadžić (44) iz Sanskog Mosta, svakog časa može umrijeti nakon što su mu ljekari u Njemačkoj dijagnosticirali aneurizmu srčane arterije, zbog čega može doći do njenog pucanja, unutrašnjeg krvarenja i smrtnog ishoda.

Mehemed je oženjen čovjek, otac dvije djevojčice i u ovom trenutku potrebna je pomoć dobrih ljudi za spas njegovog života..Hadžić kaže kako je početkom januara ove godine otišao na rad u Njemačku i da je desetak dana poslije toga osjetio jake bolove zbog čega se javio u službu hitne pomoći u Burghauzenu, gradu gdje se nalazio. Nakon detaljnih pretrega i CT snimka ustanovljena je aunerizma srčane arterije, te je podvrgnut hitnoj operaciji. Prvu operaciju platio je sopstvenim sredstvima, ali je neophodna još jedna kako bi se saniralo oštećenje srčane aorte.

U Njemačkoj su mu rekli kako bi taj zahvat koštao najmanje 40 hiljada maraka, pa i više. Nakon toga se vratio u Sanski Most kako bi pokušao pronaći neophodan novac. Također, kontaktirao je i Klinički centar u Tuzli gdje mu nisu sa sigurnošću mogli potvrditi da bi mogli izvesti tako komplikovanu operaciju. Mehemedu Hadžiću je u ovome trenutku život ugrožen jer u svakom trenutku može doći do pucanja srčane aorte. Vlastita novčana sredstva je već potrošio, a sada u porodici niko nije zaposlen i porodca je praktično ostala bez izvora prihoda, a Mehemed nije više u stanju da obavlja fizičke poslove. Ovom našem sugrađaninu, kojeg svi znaju kako poštenog i uzornog čovjeka, sada je pomoć potrebna više nego ikada.

Kako bi se prikupila neophodna novčana sredstva za njegovo liječenje sutra, dakle u četvrtak 28. februara s početkom u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani biće održan humanitarni koncert, a ulaz je 10 maraka..Budimo solidarni i spasimo jedan život, jer mi to možemo.

Također, ovom prilikom objavljujemo i žiro račun za pomoć Mehemedu Hadžiću: 1990446063293752.

 

SPASIMO ŽIVOT MEHEMEDA HADŽIĆA

Sanski Most |