SPORTSKE IGRE MLADIH PRVI PUT U SANSKOM MOSTU

SPORTSKE IGRE MLADIH PRVI PUT U SANSKOM MOSTU


Srijeda, 5 Augusta, 2020

Sanski Most danas je prvi put bio domaćin Sportskih igara mladih. Takmičenje je održano za mlade nogometaše, te košarkaše i košarkašice. U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu danas su uz stroge epidemiološke mjere zbog pandemije corona virusa održane Sportske igre mladih za generacije 2005. godište i mladi, te 2009. godište i mlađi, koji su se takmičili u malom nogometu i košarci. Ovo je prvi put da je grad na devet rijeka domaćin jednom od najvećih amaterskih sportskih događaja u ovom dijelu Evrope . Prema riječima koordinatorice Sportskih igara mladih, Naide Abdulahović, cilj igara je da kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti, kao što su multikulturalizam, tolerancija i uvažavanje različitosti. Ona naglašava da je ovo jubilarna deseta godina kako se u BiH održava ovaj sportski događaj koji važi za jedan od najvećih u regionu i koji je do sada okupio preko 320.000 djece iz BiH. Ove godine igre se održavaju u pet gradova na području USK.

Kako nas je upoznao Ferd Kuželj, koordinator Sportskih igara u Sanskom Mostu, cilj je omogućiti svim osnovcima i srednjoškolcima učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom ljeta.
Amir Pašalić, trener omladinskih selekcija u OKK „Sana“, danas je bio zadužen za organizaciju košarkaškog takmičenja. On je izrazio žaljenje što ovom sportskom događaju nije mogla prisustvovati publika, ali se nada da će naredne godine takmičenje bit na znatno višem nivou.

Nakon što se završe takmičenja u gradovima USK, za pobjedničke ekipe će se u Bihaću održati polufinalno takmičenje za područje kantona, nakon čega će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe otputovati na veliko finale u Sarajevo.

SPORTSKE IGRE MLADIH PRVI PUT U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |