SPORTSKO IGRALIŠTE U ČAPLJU PONOVO U UPOTREBI

SPORTSKO IGRALIŠTE U ČAPLJU PONOVO U UPOTREBI

U Mjesnoj zajednici Čaplje nedavno su okončani radovi na sanaciji kližišta, koje je unazad nekoliko godina u velikoj mjeri oštetilo sportsko igralište u ovom mjestu.

Na ovaj način, riješen je veliki infrastrukturni problem, koji je prijetio da ugrozi i ostale objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini sportskog terena.

Klizište na ovom području pokrenuto je još 2014. godine, usljed čega je došlo do odrona zemljišta, što je prouzrokovalo velika oštećenja na sportskom igralištu. Izgradnjom potpornog zida, zaustavljen je odron zemljišta, a klizište više nije aktivno. Prema riječima Elvisa Pašića, predstavika mjesne zajednice, ovaj veliki infrastrukturni problem riješen je zahvaljujući učešću Mjesne zajednice Čaplje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Projekt implementira UNDP, njegova vrijednost iznosila je 21. 000 maraka, a 30 % sredstava obezbijedila je općina Sanski Most. Sanacijom klizišta posebno su obradovani najmlađi mještani, članovi Sportskog društva Čaplje, koji u protekle tri godine nisu bili u prilici da upražnjavaju sportske aktivnosti na ovom terenu. Esad Korlat, trener u sportskom društvu, ističe da će veoma brzo uslijediti organizovanje treninga, i pokretanje male lige u nogometu.

Mjesna zajednica Čaplje jedna je od šest sanskih mjesnih zajednica koje učestvuju u projektu koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija, a kako ističe koordinator projekta Senad Džananović, u narednom periodu uslijediće realizacija i ostalih infrastrukturnih projekata.

Sportsko društvo Čaplje osnovano je 2009. godine na inicijativu mještana, i u proteklom peridu organizovali su veliki broj sportskih manifestacija, od kojih se posebno izdvajao ljetni malonogometni turnir, koji je bio izuzetno posjećen. Za naredni period najavljeno je održavanje sličnih događaja, ali  i uređenje ovog sportskog kompleksa novim sadržajima.

SPORTSKO IGRALIŠTE U ČAPLJU PONOVO U UPOTREBI

| Sanski Most |