„SREBRNA BAJKA“ OBRADOVALA SANSKE MALIŠANE

„SREBRNA BAJKA“ OBRADOVALA SANSKE MALIŠANE


Subota, 30 Decembra, 2017

U organizaciji Fondacije AWO „Domovinska bašta“, danas je za sanske mališane upriličena manifestacija „Srebrna bajka“ te priređena zabava kojom prilikom je podijeljeno nekoliko stotina paketića. „Srebrna bajka“ se organizira poslednjih nekoliko godina, a cijelu priču započeli su brat i sestra, Amela Bešić i Haris Sinanović, koji žive i rade u američkom gradu Sent Luisu, u saradnji s direktoricom pomenute fondacije, Amelom Omić.

Njihovi brojni prijatelji iz Sjedinjenih Američkih Država pružili su podršku, a uključili su se i brojni prijatelji projekta „Nada“, koji egzistira u sklopu pomenute fondacije. Također, svoj doprinos kroz nabavku paketića dalo je i Vijeće učenika Mješovite srednje škole iz Sanskog Mosta.

Ovom prilikom paketiće su dobila djeca s posebnim potrebama koja pohađaju projekat „Nada“, ali i druga djeca iz našeg grada koja su prisustvovala današnjem događaju. Mališane su uveseljavale maskote, Miki i Mini Maus, kao i neizbježni Djeda Mraz koji je dijelio paketiće. Za sve mališane Općina Sanski Most obezbjedila je potom besplatnu zabavu u luna parku koji se nalazi u malom parku pored rijeke Zdene.

 

„SREBRNA BAJKA“ OBRADOVALA SANSKE MALIŠANE

Sanski Most |