STANIČNA ULICA SPREMNA ZA SVEČANO OTVORENJE

STANIČNA ULICA SPREMNA ZA SVEČANO OTVORENJE


Četvrtak, 5 Oktobra, 2017

U središtu Sanskog Mosta ovih dana izvođeni su završni radovi na uređenju Stanične ulice. Tokom današnjeg dana vršene su posljednje pripreme za svečani otvor, koji će biti upriličen sutra sa početkom u 17 sati. Stanična ulica ovih dana dobija nove konture i nakon završetka radova biće jedna od najljepših u gradu.

U proteklom periodu urađena je totalna rekonstrukcija saobraćajnice, koja je od sada postala funkcionalna i otvorena za saobraćaj. Uređen je i prostor za parkiranje vozila, izgrađeni su i popločani trotoari, položen sistem za odvodnju oborinskih voda, te urađena nova led rasvjeta. Tokom današnjeg dana vršeni su poslovi na uređenju zelenih površina, sadnjom cvijeća te ostalog ukrasnog grmlja. Kako nas je upoznao Ernad Seferović, preostalo je da se uradi označavanje ulice horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, čime će sve biti spremno za sutrašnji otvor. Projekat izgradnje ove ulice dio je programa FERP , u okviru kojeg se rekonstruišu i renoviraju ulice i saobraćajnice koje su stradale tokom majskih poplava 2014. godine.

Svečanošću koja će biti održana sutra u 17 sati, u prostoru Narodne biblioteke Sanski Most, i zvanično će biti upriličen svačani otvor svih rekonstruisanih ulica, a ovom prilikom održaće se prezentacija realizovanih projekata na području Sanskog Mosta nakon poplava iz 2014. godine, te dodijeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos u njegovoj obnovi. Sve aktivnosti održavaju se u sklopu manifestacije „22 godine u slobodi“, kojom se obilježava 10. oktobar, Dan oslobođenja Sanskog Mosta.

Bitno je napomenuti da će veoma brzo uslijediti radovi na sanaciji lokalnog puta u Starom Majdanu, te rekonstrukcija oštećenog mosta u Vršu.

STANIČNA ULICA SPREMNA ZA SVEČANO OTVORENJE

Sanski Most |