STANJE NA CESTI U BIH

STANJE NA CESTI U BIH


Utorak, 14 Maja, 2019

Stanje na cestama 14.05.2019. u 21:00 sat

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnom putu R-460 Ormanica-Gračanica (u mjestu Donje Srnice). Na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš na prevoju Borja i M-4 Banja Luka–Prijedor u mjestu Ramići, zbog odrona saobraća se usporeno, jednom trakom. Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka-Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Na pojedinim dionicama veće količine vode na kolovozu usporavaju i otežavaju saobraćanje. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća također naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: https://bihamk.ba/bs/spi/stanje-na-cesti-u-bih

STANJE NA CESTI U BIH

Sanski Most |