STARI MAJDAN SPREMNO DOČEKUJE „HAŠLAMSKU NEDJELJU“

U organizaciji Mjesne zajednice Stari Majdan, u subotu i nedjelju, 10. i 11. juna, održava se tradicionalna manifestacija „Hašlamska nedjelja“. Zahvaljujući organizatorima ovog dvodnevnog događaja, i ovogodišnja manifestacija obilovaće nizom prigodnih sadržaja, a posjetioci će imati priliku da uživaju uz bogat kulturnuo-zabavni i sportski program ove tradicionalne manifestacije.

Ovogodišnja manifesatcija počinje u subotu u 18 sati sa muzičkim programom, izložbom slika Edina Hasanića, te izložbom ručnih radova članica Udruženja žena „Majdanke“. Svečani otvor „Hašlamske nedjelje“ biće upriličen istog dana s početkom u 19 sati na Trgu Amira Žilića, a programom je predviđeno obraćanje načelnika općine Sanski Most, obraćanje dosadašnjeg gradonačelnika Starog Majdana, nakon čega će uslijediti tradicionalni izbor novog gradonačelnika Starog Majdana, i primopredaja željeznog ključa, simbola ovog mjesta.

U nastavku programa uslijediće održavanje kulturno-umjetničkog programa u kojem će sudjelovati više kulturno umjetničkih društava, a nakon toga domaćini će upriličiti iftar na otvorenom za sve posjetioce. Drugog dana „Hašlamske nedjelje“ u nedjelju od 9 sati i 30 minuta predviđeno je održavanje sportskih igara, uz malonogometni turnir, biciklističke utrke, bacanje kamena s ramena, utrke u vrećama i povlačenje konopca.  Od 10 sati održaće se dječija slikarska kolonija na temu “Hašlamska nedjelja”, dok će sa početkom u 15 sati biti održane konjičke trke.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Općina Sanski Most i Mjesna zajednica Stari Majdan. Organizacioni odbor „Hašlamske nedjelje“ uputio je poziv građanima da svojim prisustvom uveličaju ovogodišnju manifestaciju.

STARI MAJDAN SPREMNO DOČEKUJE „HAŠLAMSKU NEDJELJU“

| Vijesti |