STIGLE MJEŠAONICE ZA SANSKE POLJOPRIVREDNIKE

STIGLE MJEŠAONICE ZA SANSKE POLJOPRIVREDNIKE


Srijeda, 19 Aprila, 2017

Poljoprivrednim proizvođačima s područja Općine Sanski Most danas je uručeno šest mješaonica stočne hrane čime je kompletirana dostava poljoprivredne mehanizacije koja je implemnetirana kroz projekat „Farma 2“.

Prema riječima predsjednika Saveza lokalnih udruženja poljoprivrednika Općine Sanski Most, Huseina Selimovića, vrijednost ovih mješaonica iznosi oko 25 hiljada maraka. Riječ je o mašinama zahvaljujući kojima će biti omogućeno kvalitetna i efikasna priprema hrane za stoku. Podsjećamo da je u protekle dvije sedmice sanskim poljoprivrednima uručena vrijedna mehanizacija nabavljena kroz projekat „Farma 2“ koji se finansira sredstvima američkog USAID-a i švedske organizacije SIDA.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je preko 300 hiljada maraka, s tim da su korisnici nabavku mašina finansirali s polovinom sredstava, a druga polovina je obezbjeđena kroz projekat. Radi se o važnim poljoprivrednim mašinama i prikuljčcima, kao što su savremeni mikser za stočnu hranu, prvi ovakve vrste na području USK, beračima kukuruza, plugovima, kosilicama i ostalom.

Važno je što je ovaj projekat realiziran na vrijeme, pred samu proljetnu sjetvu, tako da će sve to olakšati poslovanje poljoprivrednih proizvođača, istakao je Selimović.

STIGLE MJEŠAONICE ZA SANSKE POLJOPRIVREDNIKE

Sanski Most |