STOP PODJELAMA I SECESIONIZMU!

STOP PODJELAMA I SECESIONIZMU!


Ponedjeljak, 15 Novembra, 2021

Općinska organizacija SDA Sanskog Mosta, protekli je vikend bila domaćin sastanka Općinskog izvršnog odbora SDA sa delegacijom Predsjedništva SDA BiH.

Neposredno prije ovog sastanka položeno je cvijeće i proučena Fatiha kod spomen – obilježja oslobodiocima Sanskog Mosta na Trgu Ljiljana. Proučena je Fatiha i kod spomen – ploče na zgradi pošte trojici boraca iz Kaknja i Bihaća koji su poginuli u ratnim operacijama vođenim tokom oslobađanja Sanskog Mosta.

Kao domaćin ovog sastanka Potpredsjednica IO SDA Sanskog Mosta Zinajda Hadžić, prisutne je upoznala sa aktualnom političkom situacijom na području sanske općine sa posebnim osvrtom na realizaciji projekata koji se sa višeg nivoa finansiraju, te i sa onim strateškim projektima koje građani Sanskog Mosta očekuju da budu realizirani u narednoj godini.

Vršioc dužnosti Predsjednika KO SDA USK-a i Predsjednik kluba SDA u Skupštini USK-a, upoznao je prisutne sa činjenicom da je Unsko – sanski kanton već dugo opterećen krizom vlasti, da se godišnje održi svega nekoliko zasjedanja Skupštine, da je Vlada opterećena nepostojanjem bilo kakve strategije i programskog djelovanja, te korupcijom koja je ušla u sve institucije kantonalne vlasti.

Delegacija stranačkog Predsjedništva u sastavu Potpredsjednik SDA general Refik Lendo i članovi Predsjedništva Nermin Mandra i Sedad Dedić,informisala je okupljene članove Stranke o trenutnoj političkoj situaciji u državi, izazovima koji se nalaze pred Strankom demokratske akcije, ali i planovima za naredni period.

Svi su predstavnici SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na višim nivoima opredijeljeni da se vještačka kriza u BiH mora zaustaviti i da bilo čije secesionističko i antidejtonsko djelovanje mora biti zaustavljeno i sankcionisano.

SDA nikada neće pristati na promjene izbornog zakonodavstva koje bi podrazumijevale formiranje novih teritorijalnih jedinica, niti podjelu i slabljenje države BiH i njenih institucija.

STOP PODJELAMA I SECESIONIZMU!

Sanski Most |