SUTRA AKCIJA ZAPRAŠIVANJA KOMARACA

SUTRA AKCIJA ZAPRAŠIVANJA KOMARACA


Srijeda, 22 Augusta, 2018

Kako su nas informisali iz Općinske službe civilne i protivpožarne zaštite, sutra (23.08.) će na području općine Sanski Most, posebno u užem gradskom dijelu, biti sprovedena akcija sistematskog zaprašivanja komaraca sa zemlje.

Akciju zaprašivanja sprovešće preduzeće za sanitarno- ekološku zaštitu „Eko-Bel“ iz Laktaša u večernjem terminu od 20:00 do 23:00 sata. Na osnovu prethodno utvrđenog plana, sutra će na području općine Sanski Most biti sprovedena akcija zaprašivanja komaraca sa zemlje, a radi se o redovnim aktivnostima koje imaju za cilj provođenje preventivnih mjera na zaštiti zdravlja građana. S tim u vezi, upućen apel građanima, a posebno pčelarima, da poduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, a one se prvenstveno sastoje u natkrivanju pčelinjih društava sa kartonom, najlonom ili nekim drugim priručnim sredstvima, koji će pružiti adekvatnu zaštitu. Inače, toplo i vlažno vrijeme svake godine pogoduju razvoju komaraca, koji građanima mogu stvoriti velike probleme.

Zbog toga se sprovode redovne akcije zaprašivanja, kako bi se u određenoj mjeri suzbila njihova pojava. U slučaju loših vremenskih uslova, građani će na vrijeme biti informisani o naknadnom terminu aktivnosti, navodi se u saopštenju Općinske službe civilne zaštite. Akciju zaprašivanja sprovešće preduzeće za sanitarno- ekološku zaštitu „Eko-Bel“ iz Laktaša, koje već drugi put ove godine na području sanske općine sprovodi pomenutu akciju.

 

SUTRA AKCIJA ZAPRAŠIVANJA KOMARACA

Sanski Most |