SUTRA KONJIČKE TRKE „MEMORIJAL MEHMED ALAGIĆ“

SUTRA KONJIČKE TRKE „MEMORIJAL MEHMED ALAGIĆ“


Petak, 6 Oktobra, 2017

U sklopu višednevne manifestacije „22 godine u slobodi“, Konjički klub „Potkovica“ iz Sanskog Mosta sutra na hipodromu „Šejkovača“ organizuje velike galopske konjičke trke pod nazivom „Memorijal Mehmed Alagić“.

Ljubitelje konjičkog sporta može radovati činjenica da će moći vidjeti tri utrke u kojima će učestvovati oko 20 grla iz skoro svih klubova iz Bosne i Hercegovine. Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak su najavili vlasnici grla iz Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše, Prijedora, Gradačca. Kako su nas informisali iz Konjičkog kluba „Potkovica“ sve je spremno za ovaj veliki sportski događaj, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou.

Organizatori pozivaju sve građane da svojim dolaskom uveličaju konjičke trke, sport u kojem grla iz Sanskog Mosta već tradicionalno ostvaruju vrhunske rezultate, a za koje se nadamo da neće izostati ni ovaj put. Posjetite sutra hipodrom „Šejkovača“ i uživajte u ovom plemenitom sportu. Program počinje u 14 sati, a prva trka je u 15 sati.

SUTRA KONJIČKE TRKE „MEMORIJAL MEHMED ALAGIĆ“

Sanski Most |