SUTRA ODVOZ KABASTOG OTPADA

SUTRA ODVOZ KABASTOG OTPADA


Petak, 27 Oktobra, 2017

Na području Mjesnih zajednica Stari Majdan i Pobriježje, sutra će biti organizovana akcija prikupljanja i odvoza kabastog otpada. Ova aktivnost odvija se u sklopu pilot projekta kojeg je općina Sanski Most pokrenula zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem „Sana“, te je tim povodom upućen poziv stanovnicima ovih mjesnih zajednica da se uključe u pomenutu akciju.

Radnici JKP „Sana“ sutra sa početkom u 9 sati krenuće sa akcijom prikupljanja i odvoza kabastog otpada. Aktivnosti na prikupljanju i odvozu kabastog otpada organizuju se u Mjesnim zajednicama Stari Majdan i Pobriježje, odnosno u svim selima koja pripadaju pomenutim mjesnim zajednicama, a to su Novo Naselje, Bartikovci, Podlug i Bojančić. Mještani kabasti otpad iz svojih domaćinstava trebaju odložiti uz putnu komunikaciju, nakon čega će biti organizovan njegov utovar i odvoz vozilima javnog komunalnog preduzeća.

Ovakvim akcijama općina Sanski Most nastoji riješiti problem nepropisnog odlaganja kabastog otpada, obzirom na veliki broj slučajeva u kojima se ovakav otpad odalaže na nepredviđena mjesta, što u konačnici narušava prirodni okoliš i doprinosi stvaranju divljih deponija.Za naredni period ovakve akcije biće organizovane i u drugim mjesnim zajednicama na području sanske općine, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni, kako bi otpad iz svojih domaćinstava mogli iznijeti na predviđena mjesta. Organizatori sutrašnje akcije napominju da će se vršiti samo odvoz kabastog otpada iz domaćinstava, odnosno sve vrste krupnog otpada osim građevinskog materijala.

SUTRA ODVOZ KABASTOG OTPADA

Sanski Most |