SUTRA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA

SUTRA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA


Utorak, 9 Oktobra, 2018

Svečana akademija, kao centralni dio ovogodišnje manifestacije „23 godine u slobodi“, kojom se obilježava 10. oktobar, Dan oslobođenja Sanskog Mosta, održaće se sutra u gradskom kinu sa početkom u 14 sati.

Svoje prisustvovo sutrašnjem događaju najavili su visoki vojni dužnosnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji su u oktobarskim danima 1995. godine zajedno sa svojim borcima učestvovali u vojnim operacijama koje su donijele slobodu „Gradu na devet rijeka“, a ovogodišnju manifestaciju svojim prisustvom uveličaće i brojne delegacije iz društveno-političkog života općine, kantona i države. Sanski Most je ovih dana u znaku obilježavanja dvadeset treće godišnjice slobode, koju su na ovo područje donijeli pripadnici 5. i 7. armijskog korpusa, zajedno sa ostalim združenim jedinicama Armije Republike Bosne i Hercegovine. I ova godišnjica oslobođenja je prilika da se oda dužna počast svima koji su položili živote, da se prisjetimo heroja proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata, te da slavimo slobodu koju danas živimo u našem gradu.

Organizacioni odbor za obiježavanje 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta, utvrdio je program višednevne manifestacije pod nazivom “23 godine u slobodi”, kojom će biti obilježena dvadeset treća godišnjica oslobođenja našeg grada. Pored svečane akademije, programom manifestacije, sutra u jutarnjim satima biće upriličen tradicionalni prijem za nosioce najviših ratnih priznanja, te predstavnike boračkih udruženja sa područja naše općine, a nakon toga predviđena je posjeta Općoj bolnici i darivanje djeteta rođenog na ovaj datum. Zatim će uslijediti simbolično bacanje cvijeća sa gradskog mosta u rijeku Sanu, a nakon toga održavanje sportskih igara mladih, te polaganje cvijeća na Trgu ljiljana. U prostoru gradskog kina u 14 sati održaće se svačana akademija, a nakon akademije u malom gradskom parku na Zdeni biće upriličeno druženje boraca i građana. U večernjim satima sa početkom u 18 sati održaće se centralna svečanost na Trgu oslobodilaca, uz bogat kulturno-zabavni program.

Upućen je poziv svim građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju sva dešavanja povodom 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta.

 

SUTRA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA

Sanski Most |