SUTRA U GRADSKOJ DVORANI NOĆ FOLKLORA

SUTRA U GRADSKOJ DVORANI NOĆ FOLKLORA


Četvrtak, 15 Marta, 2018

U organizaciji Osnovne škole „Mahala“ i folklorne sekcije koja djeluje pri ovoj obrazovnoj ustanovi, sutra (16.03.) će u Gradskoj dvorani s početkom u 19 sat biti održana noć folklora.

Ovo je već četvrta godina kako se organizuje ovaj događaj, generalni pokrovitelj je Općina Sanski Most, a ulaz je besplatan za sve posjetioce. Kako nas je upoznao Neđmin Škorić, organizator i koreograf, ove godine su se potrudili da pozovu što veći broj kulturno-umjetničkih društava iz drugih općina, od kojih je sedam za sada potvrdilo svoj dolazak. Tako će na ovom događaju , pored domaćina, nastupiti kulturno-umjetnička društva „Naša mladost“ iz Ključa, „Grmeč“ iz Bosanske Krupe,

„Novljani“ iz Bosanskog Novog“, „Ćiro“ iz Sanice i „Kozara“iz Donje Ljubije, te folklorna društva Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ iz Viteza i Bosanske Dubice. Organizatori su ovom prilikom uputili zahvalnost svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja te su istakli kako će učiniti sve da noć folklora ubuduće postane lijepa tradicija i održava se svake godine. Inače, folklorna sekcija Osnovne škole „Mahala“ veoma uspješno djeluje nekoliko godina i ovo će biti četvrti pu za redom kako organizuju ovaj događaj.

Trenutno broje oko 40 članova i do sada su gostovali u brojnim gradovima u BiH, ali i inostranstvu, od kojih se izdvajaju nastupi u Švicarskoj, Austriji i Sloveniji, a već za naredni period najavljuju gostovanje u Turskoj, gdje će nastupiti na međunarodnoj smotri folklora, a jedan dio troškova za putovanje i boravak u ovoj zemlji finansiraće općina Sanski Most.

SUTRA U GRADSKOJ DVORANI NOĆ FOLKLORA

Sanski Most |