Sutra velika potraga za nestalim Husom Bešićem

Sutra velika potraga za nestalim Husom Bešićem


Petak, 18 Januara, 2019

U kabinetu načelnika Općine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića, danas je održan sastanak na kojem je dogovoreno da se sutra organizuje široka i sveobuhvatna potraga za Husom Bešićem (67), koji je nestao u protekli ponedjeljak i od tada se ništa ne zna o njegovoj sudbini.

Očekuje se da u akciji sudjeluje oko stotinu osoba i to predstavnici policije, civilne zaštite, planinari, lovci, ribolovci, članovi Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ i ostali.

Ovom prilikom pozvani su i građani dobrovoljci da se uključe u pomenutu akciju. Dogovoreno je da se učesnici sutra u 8 sati okupe na benzinskoj pumi „Prodist“, odakle će se potom krenuti u široku i detaljnu pretragu terena. Također, oformljen je štab koji će koordinirati cijelom akcijom, a na njegovom čelu će biti Senad Kljajić.

Kako je istaknuto na sastanku, ponovo će biti pretražen širi lokalitet između Sanskog Mosta i sela Kljevci, gdje je po pričanju očevidaca, Bešić poslednji put viđen. Koordinirano će se čamcima pretraživati i korito rijeke Sane koja protiče ovim dijelom, a biće uključen i dron.

Podsjećamo, potraga za nestalim Husom Bešićem u poslednjih pet dana nije dala nikakve rezultate i još uvijek se ništa ne zna o njegovoj sudbini. Nestanak ovog starijeg muškarca policiji je prijavila njegova kćerka, koja je rekla kako je on otišao od kuće u nepoznatom pravcu i nije se vratio.

Prema riječima predsjednika ovog kluba, Edina Seferovića, pretraženo je nekoliko lokacija, a istraga je potom usmjerena na šire područje zvano Krečane, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta „U traženje smo uključili i psa, ali je potragu ometala kiša koja je, nažalost, isprala dobar dio tragova”, kaže Seferović.

Svi koji mogu pomoći u traženju nestalog Bešića pozvani su da obavjeste policiju ili porodicu na broj telefona: 061-396-945. Inače, kako saznajemo, radi se o starijoj osobi koja je poslednje vrijeme patila od demencije.

Sutra velika potraga za nestalim Husom Bešićem

Sanski Most |