SUTRA ZAVRŠNA SMOTRA OSNOVNIH ŠKOLA

SUTRA ZAVRŠNA SMOTRA OSNOVNIH ŠKOLA

U prostoru gradskog kina, sutra će sa početkom u 11 sati biti održana završna općinska smotra znanja, stvaralaštva i sporta za učenike svih sedam osnovnih škola sa područja općine Sanski Most.

Tom prilikom biće uručene diplome i proglašeni najuspješniji učenici sa do sada održanih općinskih takmičenja, a koji su ujedno i predstavljali općinu Sanski Most na kantonalnom, a značajan dio učenika je ostvario plasman i na federalno ili državno takmičenje.

Priznanja će biti uručena i nastavnicima koji su uspješno pripremali učenike za takmičenja. Pored toga, na sutrašnjoj smotri, prigodnim kulturno-umjetničkim izvedbama predstaviće se svaka škola, a riječ je o folklornim, dramskim, glumačkim i muzičkim tačkama.  Cilj smotre je da se afirmira i promovira rad učenika, nastavnika i odgojno-obrazovnih ustanova. Svake godine organizator završne svečanosti bude neka od sanskih škola, a ove godine ovaj tradicionalni događaj organizuje Osnovna škola „Fajtovci“, a generalni pokrovitelj završne smotre je općina Sanski Most i općinski načelnik Faris Hasanbegović

 

SUTRA ZAVRŠNA SMOTRA OSNOVNIH ŠKOLA

Sanski Most |