SVEČANI OTVOR PUTA U ZASEOKU ĆEHIĆI

SVEČANI OTVOR PUTA U ZASEOKU ĆEHIĆI


Srijeda, 26 Decembra, 2018

U zaseoku Ćehići koji je smješten na području Mjesne zajednice Skucani Vakuf, nedavno je okončano asfaltiranje lokalnog puta. Riječ je o još jednom infrastrukturnom projektu koji je završen zahvaljujući saradnji mještana i općine Sanski Most, a tim povodom upriličena je svečanost na kojoj je pomenuti put pušten u upotrebu.

Završetkom radova, mještani ovog zaseoka, dobili su na korištenje uređenu saobraćajnicu, koja će im u narednom periodu biti od velikog značaja, a zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli njeno asfaltiranje, u ime mještana uputio je Muharem Handanagić, posebno se zahvalivši svojim komšijama, kao i općini Sanski Most. Svečanim presjecanjem vrpce novoasfaltiranu dionicu u saobraćaj su pustili općinski načelnik Faris Hasanbegović, i mještanin Rasim Avdić.

Načelnik Hasanbegović iskoristio je priliku za razgovor sa predstavnicima mjesne zajednice o realizaciji narednih infrastrukturnih projekata, a jedan od njih koji će uskoro uslijediti jeste izgradnja dječijeg igrališta, za šta će općina izdvojiti određena finansijska sredstva.

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, Asim Kamber, pohvalio je aktivizam mještana Mjesne zajednice Skucani Vakuf, koji su vlastitim učešćem dali ogroman doprinos u realizaciji ovog, kao i drugih projekata. Kako je istakao, u ovu mjesnu zajednicu, zahvaljujući saradnji mještana i općine, u ovoj godini je uloženo oko 300. 000 maraka, a ovim sredstvima položen je asfalt u zaseocima Ćehići, Zahirovići i Kreštići. Već za narednu godinu u planu je da ovo mjesto dobije i igralište za djecu, a za njegovu izgradnju pokušaće osigurati dio sredstva i kod viših nivoa vlasti, istakao je Kamber. Put u zaseoku Ćehići asfaltiran je u dužini od oko 1500 metara, a ukupna vrijednost radova iznosila je 100. 000 konvertibilnih maraka.

SVEČANI OTVOR PUTA U ZASEOKU ĆEHIĆI

Sanski Most |