SVEČANO OTVOREN PUT U BEGIĆIMA

SVEČANO OTVOREN PUT U BEGIĆIMA


Ponedjeljak, 6 Novembra, 2017

Lokalni put u zaseoku Begići, Mjesna zajednica Hrustovo, svečano je otvoren u proteklu subotu i njime je izvršeno spajanje putnih pravaca u ovom mjestu s regionalnim putem R-410.Put su svečano otvorili mještanin Mehmed Begić i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović.

Dužina puta iznosi 200 metara, a njegova širina četiri metra. Radi se o projektu čija vrijednost iznosi 20 hiljada maraka i ovaj projekat je dio programa FERP u okviru kojeg je obnovljena i rekonstruisana putna infrastruktura na području sanske općine stradala tokom poplava u maju 2014. godine. Istovremeno s ovim radovima na lokalitetu Hodžići, u Mjesnoj zajednici Vrhpolje, gradi se makadamska zaobilaznica. Klizište koje se aktiviralo uslijed vremenskih nepogoda, zatrpalo je raniji put te onemogućilo poljoprivrednike da dođu do svojih parcela.

Zbog toga se pristupilo probijanju nove trase u dužini od 800 metara, te se na taj način omogućilo vlasnicima imanja da radnim mašinama dođu do svojih parcela. Ovim radovima, prema riječima koordinatora projekta, Ernada Seferovića, pomenuta faza programa FERP privodi se kraju.

SVEČANO OTVOREN PUT U BEGIĆIMA

Sanski Most |