SVEČANO OTVORENA FIRMA „DELTA PLUS BH“

Proizvodni pogon firme „Delta plus BH“, gdje će se proizvoditi PVC stolarija za inostrano tržište, svečano je otvoren danas u mjestu Suhača nadomak Sanskog Mosta. Ovom događaju prisustvovao je i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji je skupa s načelnikom općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem i vlasnikom firme Elvisom Smajlovićem, presjekao svečanu vrpcu. Zvizdić je istakao kako ovakvi projekti imaju veliku važnost kada je riječ o ekonomskom razvitku naše zemlje, a posebno je naglasio činjenicu kako je Sanski Most jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja ima veću izvoznu vrijednost proizvoda nego uvoznu.

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, naglasio je kako je investitor ovog projekta Sanjanin koji već dugi niz godina živi i radi u inozemstvu. „Ovo je najbolji način naše saradnje s dijasporom i moramo se svi potruditi da u narednom periodu stvorimo što bolje pretpostavke da naši uspješni poduzetnici, koji žive i rade u inostranstvu, ulažu svoj kapital u rodnu zemlju“, istakao je Hasanbegović.

Zaposlenje u ovoj firmi pronašlo je trideset mladih ljudi, a preko devedeset posto proizvoda namijenjeno je izvozu za inostrano tržište. Proizvodnja u ovoj tvornici je u najvećoj mjeri automatizovana i u upotrebi su najsavremenije mašine koje se koriste u oblasti PVC proizvodnje. Najava investitora je da se na ovome neće stati, te se već sada planira proširenje proizvodnje i izgradnja još jedne proizvodne hale, kao i povećanje broja radnih mjesta.

SVEČANO OTVORENA FIRMA „DELTA PLUS BH“

| Vijesti |