SVEČANO OTVORENA OBNOVLJENA MREŽA LOKALNIH PUTEVA U TRNOVI

SVEČANO OTVORENA OBNOVLJENA MREŽA LOKALNIH PUTEVA U TRNOVI


Ponedjeljak, 9 Oktobra, 2017

U prisustvu velikog broja mještana i gostiju, u Trnovi je jučer svečano otvorena obnovljena mreža lokalne putne infrastrukture. Podsjećamo, ovo mjesto je prije tri godine stradalo u katastrofalnim poplavama, a ova prirodna nesreća uzrokovala je velike materijalne štete. Ovo pitomo sansko selo danas pruža sasvim drugačiju sliku, svi lokalni putevi i saobraćajnice uređeni su i presvučeni novim slojem asvalta, a sanirano je i obnovljeno nekoliko mostova. Svi ovi projekti realizirani su tokom programa oporavka od poplava, a u obnovu i modernizaciju infrastrukture u Trnovi uloženo je preko 300 hiljada maraka.

Trnavci su ovom prilikom istakli kako su putevi u ovom mjestu građeni još prije prije četrdeset godina te zahvalili zvaničnicima lokalnih vlasti kojima pripada najveća zasluga za ulaganja i realizaciju projekata u ovom mjestu. Svečanu vrpcu ovom prilikom presjekli su najstariji mještanin Trnove, Esad Crnkić i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović.

Trnavci su se i ovoga puta pokazali kao izuzetni domaćini, te je na prostoru ispred mjesne škole organizovana bogata zakuska uz obraćanje predstavnika domaćina i gostiju. Ovom prilikom uručene su zahvalnice političkim predstavnicima čijom zaslugom su realizirani projekti u Trnovi, a one su dodijeljene bivšim načelnicima Općine Sanski Most, dr. Sanjinu Halimoviću i dr. Mustafi Avdagiću, te aktuelnom općinskom načelniku, Farisu Hasanbegoviću.

Selo Trnova danas je jedno od najmodernijih na području Općine Sanski Most zahvaljujući infrastrukturnim projektima koji su urađeni u poslijeratnom periodu. Tada je selo novim putem povezano s gradskim središtem u projektu vrijednom 760 hiljada maraka, a u protekle tri godine potpuno je obnovljena lokalna putna infrastrukture te time značajno poboljšani uslovi života na ovim prostorima.

SVEČANO OTVORENA OBNOVLJENA MREŽA LOKALNIH PUTEVA U TRNOVI

Sanski Most |