SVEČANO OTVORENA STANIČNA ULICA

SVEČANO OTVORENA STANIČNA ULICA

Stanična ulica, koja je nakon okončane rekonstrukcije i uređenja sada jedna od najljepših na području Sanskog Mosta, jučer je svečano otvorena. Svečano otvorenje jedan je od događaja koji čine program obilježavanja Dana Općine.

U prisustvu predstavnika društveno političkog života, velikog broja građana i stanovnika ove ulice, svečanu vrpcu su presjekli Nafiz Maličević, jedan od najstarijih Sanjana i stanovnik ove ulice te bivši načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić. Stanična ulica je poslije uređenja dobila nove konture i nakon završetka radova jedna je od najljepših u gradu.

U proteklom periodu urađena je totalna rekonstrukcija ove saobraćajnice, koja je od sada postala funkcionalna i otvorena za saobraćaj. Uređen je i prostor za parkiranje vozila, horizontalna i vertikalna signalizacija, izgrađeni su i popločani trotoari, položen sistem za odvodnju oborinskih voda, te urađena nova led rasvjeta. Uređene su eko površine sadnjom cvijeća te ostalog ukrasnog grmlja. Stanična ulica je samo jedna u nizu koje su uređene i rekonstruisane u porteklom periodu, bitno je napomenuti da će veoma brzo uslijediti radovi na sanaciji lokalnog puta u Starom Majdanu, te rekonstrukcija oštećenog mosta u Vršu.

SVEČANO OTVORENA STANIČNA ULICA

Sanski Most |