SVEČANO U KRKOJEVCIMA-U UPOTREBU PUŠTEN REKONSTRUISANI PUT

SVEČANO U KRKOJEVCIMA-U UPOTREBU PUŠTEN REKONSTRUISANI PUT


Ponedjeljak, 30 Oktobra, 2017

Svečano je bilo protekle subote u naselju Krkojevci, gdje je svečano pušten u upotrebi rekonstruisani lokalni put koji će mnogo značiti stanovnicima ovog mjesta. Pomenuti put se nalazio u veoma lošem stanju tokom proteklih godina, a dodatno je stradao u poplavama koje su pogodile Sanski Most u maju 2014. godine.

Ova saobraćajnica je presvučena novim slojem asvalta u dužini od jedan kilometar, a ukupna investicija iznosila je 80 hiljada maraka. I ovaj projekat je realiziran u sklopu programa FERP tokom kojeg su u proteklom periodu praktično obnovljeni i rekonstruisani svi putni pravci stradali tokom pomenute prirodne katastrofe. Svečanu vrpcu su presjekli predstavnici mještana i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović. „Raduje me što smo realizirali ovaj projekat jer on za ovaj dio naše općine i mještane ima veliki značaj. Treba istaći kako se radi o naseljue gdje živi veliki broj građana iz reda boračkih populacija, a sem toga ovdje se nalazi i nekoliko značajnih privrednih subjekata.

Također, ova saobraćajnica vodi do izletišta na rijeci Dabar, omiljene destinacije za Sanjane, tako da ovaj projekat ima i turistički aspekt.“, istakao je načelnik Hasanbegović. U ime mještana, predstavnicima lokalnih vlasti zahvalio se Ibrahim Ćustić: „Ovo za nas mještane ima veliki značaj i ovom prilikom moram da se zahvalim bivšem načelniku Mustafi Avdagiću, sadašnjem načelniku Farisu Hasanbegoviću, brigadiru Senadu Kljajiću i poslaniku Asimu Kamberu. Oni su bili uz nas i imali razumjevanja za naše probleme, te pomogli da se realizira ovaj projekat. Poslije rasvjete dobili smo i put i tako riješili goruće infrastrukturne probleme, ostalo je još nekih stvari i nadamo se da ćemo to riješiti u narednom periodu.“, rekao je Ćustić.

SVEČANO U KRKOJEVCIMA-U UPOTREBU PUŠTEN REKONSTRUISANI PUT

Sanski Most |