SVEČANOST POVODOM ZAVRŠETKA ASFALTIRANJA

SVEČANOST POVODOM ZAVRŠETKA ASFALTIRANJA


Četvrtak, 6 Decembra, 2018

Završeno je asfaltiranje Oslobodilačke ulice koja prolazi kroz naselje Hrast u Mjesnoj zajednici Zdena. Povodom završetka radova mještani su organizovali skromnu svečanost na kojoj je pomenuti put pušten u upotrebu.

Na ovom događaju pored prisustva mještana i ostalih gostiju, prisutni su bili i predstavnici općine Sanski Most na čelu sa načelnikom Farisom Hasanbegovićem, kao i drugi zvaničnici, među kojima i federalni poslanik Asim Kamber, koji je od samih početaka podržao ideju mještana o izgradnji ovog puta, zalaganjem kod viših nivoa da se osiguraju sredstva za ovaj projekat.

Pored potpore lokalnih vlasti, veliki je broj mještana i drugih donatora koji je finansirao izgradnju ovog puta, a svima njima zahvalnost je u ime mještana ovog naselja uputio Smail Cerić, predsjednik Mjesne zajednice Zdena. Inače, radi se o prigradskom naselju čiji mještani su od ranije, zbog nepostojanja adekvatnog asfaltnog zastora, ali i dotrajalosti postojeće putne infrastrukture, imali velikih problema usljed jačih kiša i ostalih vremenskih nepogoda.

Zbog toga su istakli zadovoljstvo pomenutim radovima, koji će svakako olakšati svakodnevni život, te dati ljepši izgled cijelom naselju. Ukupna vrijednost investicije iznosila je oko 60 000 maraka, a radovi su podrazumijevali postavljanje novog sloja asfalta ukupne dužine 800 metara.

Na ovaj način općina Sanski Most je skupa sa mještanima uspješno sprovela u djelo još jedan infrastrukturni projekat, čija realizacija će u svakom slučaju poboljšati uslove i unaprijediti kvalitet života u ovom dijelu sanske općine.

SVEČANOST POVODOM ZAVRŠETKA ASFALTIRANJA

Sanski Most |