SVEČANOST U VAHIDBEGOVOJ ULICI

SVEČANOST U VAHIDBEGOVOJ ULICI


Srijeda, 25 Jula, 2018

Kako bi obilježili okončane radova oko asfaltiranja Vahidbegove ulice, mještani su jučer organizovali svečanost na koju su pozvali i predstavnike lokalne vlasti.

Završeno je asfaltiranje Vahidbegove ulice u ukupnoj dužini od oko 400 metara, a ova saobraćajnica je jučer otvorena presjecanjem svečane vrpce. Radi se o saobraćajnici koja se nalazi uz rijeku Sanu u neposrednoj blizini Karića mosta, a koja će od sada mještanima ove ulice omogućiti lakši pristup Bulevaru 7. korpusa.

Riječ je infrastrukturnom projekta koji se realizuju u sklopu ovogodišnjeg plana rada Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, koji je i implementator projekta. Ukupna vrijednost investicije iznosi 54. 907 konvertibilnih maraka. Mještani su za ovaj projekat vlastitim donacijama osigurali oko 35. 000 KM, dok je ostatak sredstava obezbijedila općina Sanski Most.

Pored postavljanja novog asfaltnog sloja, radovima je bila obuhvaćena i izgradnja sistema za odvodnju oborinskih voda, koje su godinama predstavljale problem. Za asfaltiranje saobraćajnice bila je zadužena firma Divel doo, a na ovaj način saradnjom lokalne vlasti i mještana, uspješno je okončan još jedan infrastrukturni projekat, čija realizacija će u svakom slučaju poboljšati uslove i unaprijediti kvalitet života samih mještana.

SVEČANOST U VAHIDBEGOVOJ ULICI

Sanski Most |