TAKMIČENJE OSNOVACA U KULTURNO UMJETNIČKOM STVARALAŠTVU

TAKMIČENJE OSNOVACA U KULTURNO UMJETNIČKOM STVARALAŠTVU

Takmičenje učenika osnovnih škola iz kulturno umjetničkog znanja i stvaralaštva održano je danas u prostoru Osnovne škole „Mahala“.Svaka od sanskih škola predstavila se kulturno umjetničkim tačkama koje su kreirali učenici u saradnji s vlastitim nastavnicima.

Istaknuto je kako se na ovaj način promoviše kreativnost samih učenika koji su se predstavili dramskim izvedbama, recitacijama, plesom i igrom. Također, veliki broj tačaka bio je inspirisan i prožet patriotizmom i ljubavlju prema Bosni i Hercegovini, njenoj istoriji, tradiciji, vrijednostima i ljudima. Izvedne je ocjenjivao žiri kojeg su činili predstavnici svih škola, a najbolje plasirana ekipa predstavljaće Sanski Most na ovogodišnjoj kantonalnoj smotri znanja i stvaralaštva učenika Unsko sanskog kantona koja će biti održana u Bužimu.

Građani Sanskog Mosta biće u prilici da neke od najuspješnijih tačaka pogledaju na završnoj općinskoj smotri znanja i stvaralaštva koja će biti održana 18. Maja u Gradskom kinu „Sana“. Tom prilikom učenicima i školama koje su na proteklim općinskim takmičenjima postigli najbolje rezultate biće uručene origodne nagrade i priznanja.

 

TAKMIČENJE OSNOVACA U KULTURNO UMJETNIČKOM STVARALAŠTVU

| Sanski Most |