TEŠKO STRADALOM CAZINJANU NEOPHODNA POMOĆ

CAZIN….Emir Macanović (47) iz Gornje Koprivne kod Cazina, teško je stradao prilikom obavljanja građevinskih radova rušenja jedne stare kuće, a za njegovo liječenje potrebno je oko sedam hiljada eura.

Na Macanovića se, prilikom pomenutih radova srušio čitav zid te je zatrpan velikim količinama građevinskog materijala i samo je pukom srećom ostao živ. U nesreći je doživio lomove oba kuka, nogu kao i teške povrede unutrašnjih organa, od kojih su najviše stradali jetra i mokraćni kanali.

U međuvremenu, Macanović je podvrgnut operaciji koja je obavljena na Kliničkom centru u Tuzli, ali su njeni rezultati bili samo djelimično uspješni. Liječnici u ovoj zdravstvenoj ustanovi preporučili su mu da se operiše negdje u inostranstvu i on je, zahvaljujući poznanicima, stupio u kontakt s jednom klinikom u Amsterdamu, glavnom gradu Holandije.

Međutim, za potrebe operativnog zahvata, koji bi se tamo obavio, neophodno je prikupiti oko sedam hiljada maraka, koliko iznosi predračun troškova liječenja. Macanović nema ovaj novac jer je već godinama nezaposlen, a zanimljivo je kako je u kobnom trenutku, „na crno“ radio za jedno lokalno građevinsko poduzeće.

Kaže kako je na ovaj način, te radeći i druge poslove, bio primoran kako bi izdržavao suprugu i troje maloljetne djece. Zbog teške nesreće koja ga je zadesila, Macanović nije u stanju da obavlja fizičke poslove, pa je i sudbina porodice krajnje neizvjesna. U međuvremenu, organizovana je humanitarna akcija, kako bi se prikupila neophodna novčana sredstva za njegovo liječenje. Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti na žiro račun: 1613000063748358, a više informacija može se dobiti na broj telefona: 061-370-902.

TEŠKO STRADALOM CAZINJANU NEOPHODNA POMOĆ

| Sanski Most |