TEŽAK ŽIVOT U SJENI TRAGEDIJE

TEŽAK ŽIVOT U SJENI TRAGEDIJE


Subota, 9 Decembra, 2017

Supružnici Halida i Hamdija Delić i njihova dva maloljetna sina žive u prostorijama objekta koji je nekada pripadao Društvenom domu u naselju Zdena. Nemaju stalno zaposlenje i u svakodnevnoj su borbi za preživljavanje.

U trenutku naše posjete Hamdija, inače demobilisani borac Armije RBiH, otišao je u šumu kako bi zaradio nadnicu od dvadeset maraka da prehrani porodicu. Svi skupa žive u sjeni tragedije koja ih je zadesila prije tri godine, kada im je najstariji sin, Armin, tragično nastradao utopivši se u rijeci Blihi skupa sa svojim najboljim drugom Halilom Arnautovićem. Halida Delić kaže kako se nikada nije oporavila od ovog gubitka, zbog čega je već godinama na terapijama.

Delići kažu kako su očajni što svojoj djeci ne mogu priuštiti pristojan život niti ono što normalno uživaju njihovi vršnjaci. Halida kaže kako je pozitivno jedino to što su prije više godine riješili problem smještaja jer im je općinska vlast dodijelila prostorije u kojima borave. Ističe kako se radi o montažnom objektu sa starom i dotrajalom stolarijom kojeg je posebno zimi teško zagrijati. Delići kažu kako su primorani da se na ovakav način obrate javnosti jer im je potrebna pomoć u novcu, hrani i lijekovima, ali i građevinskom materijalu za renoviranje neuslovnih prostorija.

Novogodišnji praznici su prilika da pokažemo humanost i saosjećajnost prema ljudima kojima je pomoć uistinu potrebna. Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu ih posjetiiti u objektu Društvenog doma u Zdeni ili više informacija dobiti na telefon: 061-581-473.

TEŽAK ŽIVOT U SJENI TRAGEDIJE

Sanski Most |