TURNER IZRAZIO SPREMNOST ZA SARADNJU NA PROJEKTIMA KOJI BIH VODE KA EU

TURNER IZRAZIO SPREMNOST ZA SARADNJU NA PROJEKTIMA KOJI BIH VODE KA EU


Ponedjeljak, 22 Maja, 2023

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su se u Luxsemburgu, na marginama zasjedanja PSNATO-a, razgovarali su danas s članom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i članom Delegacije Kongresa SAD u PSNATO-a Michaelom Turnerom o aktuelnoj situaciji stanje u Bosni i Hercegovini.

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a upoznali su kongresmena Turnera sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, ocijenivši da je napravljen vidljiv pomak u funkcioniranju institucija BiH nakon okončanja procesa uspostavljanja vlasti u BiH.

Naglasili su da sadašnja atmosfera obećava bolje rezultate jer se više međusobno razgovara. Prema ocjeni članova Delegacije, ozbiljnije se pristupa rješavanju problema i postoji izražena spremnost da se rješavaju otvorena pitanja.

Kongresmen Turner, koji je u vrijeme potpisivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH bilo gradonačelnik Daytona, izrazio je spremnost za saradnju na projektima koji Bosnu i Hercegovinu čine kredibilnim partnerom na njenom euroatlantskom putu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

TURNER IZRAZIO SPREMNOST ZA SARADNJU NA PROJEKTIMA KOJI BIH VODE KA EU

BiH |