U 82. GODINI ŽIVOTA PREMINUO IBRO CERIĆ

Sanjane je istinski ražalostila vijest da nas je u 82. godini života, nakon dugotrajne bolesti, napustio ugledni sugrađanin, te istaknuti društveni i sportski radnik, Ibrahim Ibro Cerić. Dženaza namaz klanjaće se sutra poslije džuma namaza ispred Hamzibegove džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Greda.

Ibro Cerić je bio ugledni prosvjetni radnik i cijelokupni radni vijek posvetio je obrazovanju i odgoju generacija Sanjana. Dugo vremena obavljao je i dužnost direktora u nekoliko sanskih obrazovnih ustanova i svuda gdje je radio ostavio je neizbrisiv trag i pečat.

U mladosti je s uspjehom igrao nogomet i kao većina sportski nadarenih Sanjana, afirmisao se u „Podgrmeču“. Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nije ga napustila ni kasnije, te je imao uspješnu trenersku karijeru.

Sem voljenog Podgrmeča, trenirao je i druge sanske klubove: Slobodu iz Mahale, Radnički iz Zdene, a neko vrijeme s velikim uspjehom vodio je „Rudar“ iz Ljubije i „Slobodu“ iz Bosanskog Novog. Nekoliko godina bio je i predsjednik Crvenog križa u Sanskom Mostu. Ibro Cerić je bio aktivan u društvenom životu grada, njegov trud i pregalaštvo ostavili su trajan pečat u jednom razdoblju postojanja Sanskog Mosta.

Pamtićemo ga kao uzornog i vrijednog člana naše društvene zajednice, čovjeka kojeg su iskreno cijenili i poštovali njegovi sugrađani. Porodici Cerić, sinu Edisu i kćerki Sandri, upućujemo izraze najdublje sućuti.

U 82. GODINI ŽIVOTA PREMINUO IBRO CERIĆ

| Vijesti |