U ČAPLJU POČELA IZGRADNJA ŠKOLSKE OGRADE

U ČAPLJU POČELA IZGRADNJA ŠKOLSKE OGRADE


Četvrtak, 16 Augusta, 2018

U područnoj osnovnoj školi Čaplje, koju pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda, započeli su radovi na izgradnji školske ograde, te uređenju dvorišta i parking prostora. Očekuje se da će svi radovi uskoro biti okončani, te da će učenici i nastavnici predstojeću školsku godine dočekati u novom i uređenijem okruženju.

Ovaj projekta kandidiran je od strane organa Mjesne zajednice Čaplje, a mještani su se složili kako je bilo neophodno pristupiti rješavanju ovog infrastrukturnog problema, obzirom da se radi o prostoru u kojem svakodnevno borave djeca, te upražnjavaju svoje slobodne aktivnosti. Trenutnim radovima predviđena je izgradnja nove ograde koja će povećati sigurnost učenika, jer učenici prije početka nastave i za vrijeme školskih odmora borave u dvorištu oko škole. Radovima je obuhvaćeno i uređenje prilaznih puteva, te izgradnja parking prostora za nastavnike i roditelje.

Projekt se realizuje zahvaljujući učešću Mjesne zajednice Čaplje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Projekt implementira UNDP, uz pomoć Vlada Švicarske i Švedske, njegova vrijednost iznosi 23. 000 konvertibilnih maraka, a 30 % sredstava za njegovu realizaciju obezbijedila je općina Sanski Most. Mjesna zajednica Čaplje jedna je od šest sanskih mjesnih zajednica koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Zahvaljujući učešću u pomenutom projektu nedavno su okončani radovi na sanaciji kližišta koje se pojavilo na sportskom igralištu ovdašnjeg sportskog društva, a u narednom periodu može se očekivati realizacija i ostalih infrastrukturnih projekata koji se odnose na uređenje i izgradnju ove mjesne zajednice.

U ČAPLJU POČELA IZGRADNJA ŠKOLSKE OGRADE

Sanski Most |