U GRADSKOJ DVORANI POČEO TURNIR U KOŠARCI U KOLICIMA

U GRADSKOJ DVORANI POČEO TURNIR U KOŠARCI U KOLICIMA


Subota, 8 Oktobra, 2022

U  Gradskoj dvorani u Sanskom  danas je počeo dvodnevni turnir košarke u kolicima „Sana open 2022“. Ovaj tradicionalni sportski događaj se organizuje  u sklopu obilježavanja  10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta. Ove godine u grad na devet rijeka stiglo je nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Slovenije. Tako uz domaći košarkaški Klub „Sana“ nastupa još pet klubova, a to su: „Zagreb“,    „Maribor“,  „Zmaj“ Gradačac,  „Bosna“ Zenica i  „Una – „Sana“ Bihać.  Prije svečanog otvaranja ovog tradicionalnog sportskog događaja svi prisutni su učenjem fatihe i minutom ćutnje odali počast nedavno preminulom Asmiru Vehaboviću, jednom od osnivača KIK „Sane“ i dugogodišnjem kapitenu i treneru ekipe. Domaćin je svim učesnicima podijelio i  majice sa natpisom Aćo. Gostima i ekipama učesnicima turnira  ugodan  boravak i sportsku sreću je zaželio Faris Hasanbegović, načelnik Općine Sanski Most. On se zahvalio igračima od kojih je većina bila u redovima Armije Republike BiH, a pojedini od njih su učestvovali i u operacijama za oslobođenje Sanskog Mosta.

Dževad Hujić, predsjednik KIK „Sana“, je izrazio zadovoljstvo što se turnir održao sve ove godine jer bitno je da se ne prekine tradicija. On se posebno zahvalio Općini Sanski Most koja je i ove godine bila generalni pokrovitelj turnira. Organizaciju  turnira je pohvalio Alaga Pašić, predsjednik Saveza  košarke u kolicima Bosne i Hercergovine, koji je naglasio da je sa sanskim košarkašima skoro od samog osnivanja kluba. Pašić je iskoristio i priliku da se uvjeri u trenutnu formu nekoliko bh. reprezentativaca. Košarkaš Boris Klep iz Maribora je  izrazio zadovoljstvo što ponovo može učestvovati na turniru u Sanskom Mostu. Kakoje naglasio, za svaku ekipu su svakako bitni rezultati, ali ipak na prvom mjestu je druženje ovih sportista. On ističe da je zavolio ovaj grad.

Turnir se odigrava dva dana i ekipe su raspoređene u dvije grupe, igra se po sistemu svak sa svakim. Nakon današnjeg razigravanja po grupama sutra u 9 sati je utakmica za 5, mjesto, zatim slijedi utakmica za 3 mjesto, a finalna utakmica nakon koje ćemo saznati ime pobjednika počinje u 12:30 sati.. Iz KIK „Sane“ upućen je poziv građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj i ujedno daju podršku kako sanskim, tako i gostujućim igračima.

U GRADSKOJ DVORANI POČEO TURNIR U KOŠARCI U KOLICIMA

Sanski Most |