U HRUSTOVU NIČE SPORTSKO-REKREATIVNI CENTAR

U HRUSTOVU NIČE SPORTSKO-REKREATIVNI CENTAR


Ponedjeljak, 17 Jula, 2017

U Mjesnoj zajednici Hrustovo u toku su završni radovi na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra. Mještani pomenute mjesne zajednice prije izvjesnog vremena došli su na ideju za izgradnjom jednog ovakvog sportskog kompleksa, a pomoć u njegovoj izgradnji od prvih dana pružila je i općina Sanski Most, putem UNDP-ovog projakta „Jačanje uloge Mjesnih zajednica u BiH“ koji se finansira sredstvima Vlada Švedske i Švicarske.

Projekt izgradnje Sportsko rekreativnog centra Hrustovo inicirali su mještani ove mjesne zajednice, a veći dio njegove izgradnje finansirali su vlastitim sredstvima. Za ove potrebe u više navrata organizovane su akcije prikupljanja sredstava, te je ovom prilikom zabilježen veliki odziv Hrustovljanja, kako onih koji ovdje žive, tako i onih koji su trenutno nastanjeni u jednoj od zapadnoevropskih država, i svake godine vrijeme godišnjih odmora provode u svome rodnom mjestu.

Općinski načelnik Faris Hasanbegović danas je upriličio posjetu Mjesnoj zajednici Hrustovo, gdje su ga predstavnici mjesne zajednice upoznali sa realizacijom ovog infrastrukturnog prokjekta koji ima veliki značaj za mještane Hrustova.

Prema riječima predsjednika mjesne zajednice Ilijaza Mehmedovića, projekt igradnje sportsko-rekreativnog centra odvijao se u više faza, i do sada je uloženo više od 200. 000 konvertibilnih maraka. U preostalim radovima od većih zahvata potrebno je izgraditi pristupne puteve, u čemu će učešće uzeti i općina Sanski Most putem UNDP-ovog projekta, a bitno je napomenuti da će se na ovoj lokaciji održati tradicionalni događaj „Dani Hrustova“, koji se ove godine održavaju od 24. do 28. jula.

U HRUSTOVU NIČE SPORTSKO-REKREATIVNI CENTAR

Sanski Most |