U KRKOJEVCIMA ASFALTIRAN LOKALNI PUT

U KRKOJEVCIMA ASFALTIRAN LOKALNI PUT


Petak, 14 Septembra, 2018

U naselju Krkojevci jučer je svečano otvoren novoizgrađeni lokalni put koji prolazi dionicom pored lokaliteta gdje se nalazi stočna pijaca. Za mještane ovog dijela pomenutog naselja, asfaltirani put imaće veliki značaj, obzirom da im je onaj doskorašnji, makadamski, pričinjavao velike probleme.

Svečanu vrpcu su tom prilikom presjekli općinski načelnik, Faris Hasanbegović i poslanik u Skupštini USK, Admir Mušanović, a ceremoniji su prisustvovali i kantonalni ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša, Jasmin Burnić te zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Redžo Kurbegović. Za uređenje ovog puta Vlada USK je izdvojila 50 hiljada maraka na amandman koji je uputio kantonalni poslanici, Merisa Šušić i Admir Mušanović.

Kroz ovaj dio sanskog naselj Krkojevci donedavno je vodio makadamski put koji je mještanima, tokom ljeta ubog prašine, a u jesen i zimu zbog udarnih rupa, zadavao velike glavobolje. Asfaltiranjem puta ovi problemi su riješeni i kvalitet života mještana podignut na viš nivo.

 

U KRKOJEVCIMA ASFALTIRAN LOKALNI PUT

Sanski Most |