U SLETANJU AUTOMOBILA U KANJON SANICE POGINUO 20-GODIŠNJAK, TEŠKO POVRIJEĐENE JOŠ DVIJE OSOBE

U SLETANJU AUTOMOBILA U KANJON SANICE POGINUO 20-GODIŠNJAK, TEŠKO POVRIJEĐENE JOŠ DVIJE OSOBE


Srijeda, 15 Augusta, 2018

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u ranim jutarnjim satima na magistralnom putu M-15 u blizini sela Vrhpolje, desetak kilometara od Sanskog Mosta, poginuo je A.A. (20), dok su teško povrijeđeni A.B. (20) i 17-godišnja maloljetnica.

Kako je potvrdila portparol MUP-a USK, Snježana Galić, do nesreće je došlo kada je putnički automobil „audi 3“, slovenačkih registarskih tablica sletio s puta u kanjon rijeke Sanice, duž kojeg prolazi pomenuti putni pravac. Ona je istakla kako su pripadnici policije jutros u sedam sati dobili dojavu o nesreći i da se još utvrđuje kada se ona dogodila. Policiju su o tome obavjestili vozači koji su prolazili pomenutom dionicom puta i primjetili dijelove automobila na cesti, a potom uočili i olupinu vozila.

Drveće i rastinje koje raste na padinama kanjona, zaustavilo je dalji pad automobila u provaliju koja je na tom mjestu duboka oko stotinu metara. Dvije teško povrijeđene osobe dovezene su kolima hitne pomoći te potom zbrinute u Općoj bolnici u Sanskom Mostu. Tamo im je pružena liječnička pomoć, ali je potom, zbog težine povreda opasnih po život, djevojka upućena u Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci, dok je mladić zbrinut u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Uviđaj na licu mjesta obavili su kantonalni tužilac i pripadnici Policijske stanice Sanski Most i trenutno se utvrđuju sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Saobraćaj na dijelu ovog putnog pravca, koji povezuje Sanski Most s Ključem, bio je obustavljen nekoliko sati i sva vozila su, do završetka uviđaja, preusmjeravana zaobilaznim putem kroz selo Vrhpolje.

U SLETANJU AUTOMOBILA U KANJON SANICE POGINUO 20-GODIŠNJAK, TEŠKO POVRIJEĐENE JOŠ DVIJE OSOBE

Sanski Most |