U SUBOTU PROLJETNE KONJIČKE TRKE

U SUBOTU PROLJETNE KONJIČKE TRKE


Petak, 14 Aprila, 2017

Na hipodromu „Šejkovača“  u Sanskom Mostu u narednu subotu će se održati velike proljetne galopske konjičke trke. Ovaj tradicionalni sporstki događaj  organizuje Konjički klub „Potkovica“.

Ljubitelje konjičkog sporta, ali i sve ostale zainteresirane građane, može radovati činjenica da će moći vidjeti tri utrke u kojima se se očekuje puno uzbuđenja i neizvjesnosti. Prva nosi naziv „Trka proljeće Sanskog Mosta“ sa dužinom staze 1. 300 metara, druga trka je „Kaster“ na 1.700 matara i treča glavna je „Trka grada Sanskom Mosta“ sa dužinom od 1.900 marata. Kako nas je informisao Rifet Kumalić, iz Konjičkog kluba „Potkovica“, nastupit će 24 grla iz nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovjne.

Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak su najavili vlasnici grla iz Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše i Prijedora. Zaljubljenici u konje i konjički sport posebno će moću uživati u zanimljivom dvoboj trkaćih konja iz Sanskog Mosta jer se očekuje nastup 12  grla iz sanske općine. Kumalić naglašava da pripreme za ovaj veliki sportki događaj teku prema planu, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou.

Organizatori pozivaju sve građane da svojim dolaskom  uveličaju konjičke trke, sport u kojem grla iz Sanskog Mosta već tradicionalno ostvaruju vrhunske rezultate, a za koje se nadamo da neće izostati ni ovaj put. Šta reći na kraju, nego posjetite  u subotu hipodrom „Šejkovača“ i uživajte u ovom plemenitom sportu.  Program“ počinje u 14 sati, a prva trka je u 16 sati.

U SUBOTU PROLJETNE KONJIČKE TRKE

Sanski Most |