U TOKU PRIJAVE ZA DJEČIJI FESTIVAL

U TOKU PRIJAVE ZA DJEČIJI FESTIVAL


Srijeda, 13 Marta, 2019

RTV „Sana“ obavještava sanske osnovce da su u toku prijave kandidata za učešće na Šestom dječijem festivalu pod nazivom „Pjesmom za naše rijeke i šume“, koji će se održati u četvrtak 21. marta u Kinu Sana sa početkom u 19 sati.

Takmičenje će biti organizovano u dvije kategorije, za učenike od 1-5 i 6- 9 razreda. Nakon prijavljivanja, za takmičare će biti organizovane  kvalifikacije, a oni najbolji će učestvovati na finalnoj večeri. Prijave za takmičenje se mogu izvršiti u prostorijama RTV „Sana“ do 20. marta, a istog dana u 18 sati biće održana i proba.

Svi kandidati trebaju predložiti svoju omiljenu pjesmu koju će izvesti uz originalnu matricu. Zainteresirani učenici sve informacije vezane za učešće na ovom muzičkom događaju  mogu pročitati i na plakatima koji su postavljeni u svih sedam sanskih osnovnih škola, te putem telefona na brojeve 037/686-152 i 061/162-153.

Pomenimo, datum održavanja Dječijeg festivala je povezan sa obilježavanjem 21. marta – Svjetskog dana šuma i 22. marta – Svjetskog dana zaštite voda.

 

U TOKU PRIJAVE ZA DJEČIJI FESTIVAL

Sanski Most |