U ZDENI ASFALTIRAN PUT DO LOKALNOG MEZARJA

U ZDENI ASFALTIRAN PUT DO LOKALNOG MEZARJA


Četvrtak, 25 Jula, 2019

U Mjesnoj zajednici Zdena danas je asfaltiran lokalni put koji vodi do mjesnog mezarja, te je na taj način realiziran još jedan značajan infrastrukturni projekat u ovome dijelu Sanskog Mosta. Gradilište su danas posjetili federalni poslanik, Asim Kamber te općinski vijećnici Mensur Seferović i Meho Talić, te izrazili zadovoljstvo realizacijom ovog projekta. Do sada se do mjesnog mezarja dolazilo neuslovnim putem, a prilaz je posebno bio težak zimi i za vrijeme kišnih padavina, što je mještanima pričinjavalo velike probleme.

Ovom prilikom najavljena je i skora realizacija još jednog značajnog infrastrukturnog projekta u ovoj sanskoj mjesnoj zajednici.

„Drago mi je da smo danas uspjeli realizirati ovaj projekat. Koristim priliku da se zahvalim svim vijećnicima koji su glasali za njegovu realizaciju, a drago mi je što danas mogu reći kako je raspisan tender za novi projekat u Zdeni i radi se o asfaltiranju i uređenju dionice Prvomajske ulice gdje je izgrađena kanalizaciona mreža. SDA će i u narednom periodu nastaviti podržavati projekte za dobrobiti svih naših građana“, istakao je Seferović.

Predsjednik MZ Zdena, Smail Cerić, zahvalio je lokalnim vlastima na pomoći u realizaciji ovog projekta istakavši kako će on imati veliki značaj za mještane. Podsjetimo, vrijednost izgrađenog lokalnog puta iznosi 15 hiljada maraka, od čega su mještani osigurali polovinu sredstava, a drugu polovinu lokalne vlasti.

U ZDENI ASFALTIRAN PUT DO LOKALNOG MEZARJA

Sanski Most |