UČENICI GENERACIJE NA PRIJEMU KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

UČENICI GENERACIJE NA PRIJEMU KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA


Četvrtak, 23 Augusta, 2018

Općinski načelnik Faris Hasanbegović organizovao je danas tradicionalni prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Sanski Most.

Bila je ovo prilika da se najboljim učenicima čestita na postignutim rezultatima i poželi uspjeh u daljem toku školovanja, a na prijemu su uručene i jednokratne  stipendije. Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, zajedno sa svojim saradnicima, uputio je učenicima generacije čestitke za veliki uspjeh postignut tokom školovanja, te je izrazio uvjerenje da će oni i u idućem školovanju na dostojanstven način predstavljati sebe, svoju porodicu i grad iz kojeg dolaze. I ove godine na osnovu odluke Općinskog vijeća Sanski Most učenicima generacije dodijeljene su jednokratne stipendije, što svakako predstavlja nagradu za uloženi trud tokom proteklog školovanja, ali i podstrek za budući rad.

Tokom prijema naglašena je opredijeljenost općine za ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje, jer samo je to garant razvoja i prosperiteta lokalne zajednice, ali i države u cjelini. Isto tako, istaknuto je da općina Sanski Most redovno izmiruje svoje obaveze prema obrazovnim ustanovama, te isplaćuje stipendije studentima koji imaju zaključen ugovor sa općinom. Na današnjem prijemu učenici su govorili o motivima u toku svog školovanja, kao i tome koji će obrazovni smjer odabrati u budućem školovanju. Učenici koji su ove godine ponijeli titulu učenika generacije srednjih i osnovnih škola škola su: Gimnazije Sanski Most – Jakob Bjelac,

Mješovite srednje škole Sanski Most – Amar Jakupović, Srednje poljoprivredne škole “Sanus futurum” – Hena Al Zubaidi, Osnovne škole “Peti oktobar” – Mubina Džafić, Osnovne škole “Hasan Kikić” – Sara Mujačić, Osnovne škole “Fajtovci” – Admira Crnkić, Osnovne škole “Vrhpolje” – Amina Jusić, Osnovne škole “Mahala” – Aiša Redžić i Nerma Omić, Osnovne škole “Prva sanska škola” – Rejhana Beširević, i Osnovne škole “Skender Kulenović” Donji Kamengrad – Sara Velić.

UČENICI GENERACIJE NA PRIJEMU KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Sanski Most |