UČENICI IZ SANSKOG MOSTA OTPUTOVALI U TURSKU

UČENICI IZ SANSKOG MOSTA OTPUTOVALI U TURSKU


Četvrtak, 19 Aprila, 2018

Folklorna sekcija Osnovne škole „Mahala“, u koju su uključeni i učenici iz svih sanskih osnovnih škola, otputovala je danas u turski grad Edirne gdje će u narednim danima biti održan Međunarodni festival dječijeg folklora. Ukupno 25 članova pomenute folklorne sekcije predstavljaće Sanski Most i Bosnu i Hercegovinu na poznatoj smotri folklora koji se tradicionalno održava u ovom turskom gradu.

Troškove puta i boravka u Turskoj jednim dijelom finansirala je i općina Sanski Most, a direktor Osnovne škole „Mahala“ Meho Batić, iskoristio je priliku da se zahvali općinskom načelniku Farisu Hasanbegoviću i njegovim pomoćnicima na iskazanoj podršci. Inače, folklorna sekcija Osnovne škole „Mahala“ veoma uspješno djeluje nekoliko godina i do sada je gostovala u brojnim gradovima u BiH, ali i inostranstvu, od kojih se izdvajaju nastupi u Švicarskoj, Austriji i Sloveniji.

Članovima folklorne sekcije želimo mnogo sreće i uspjeha na Međunarodnoj smotri folklora u Turskoj i svakako sretan povratak u Sanski Most koji je planiran za sedam dana.

UČENICI IZ SANSKOG MOSTA OTPUTOVALI U TURSKU

Sanski Most |