UDRUŽENJE PRIVREDNIKA OBILJEŽILO GODIŠNJICU POSTOJANJA

UDRUŽENJE PRIVREDNIKA OBILJEŽILO GODIŠNJICU POSTOJANJA


Subota, 11 Juna, 2022

Prva izvještajna skupština Udruženja privrednika Općine Sanski Most održana je sinoć u prostoru gradskog kina, a poslije radog dijela, upriličena je svečana sjednica kojoj su prisustvovali brojni gosti i zvanice. U proteklih godinu dana, kako je istaknuto, ovo udruženje je predano radilo na osnaživanju i poboljšanju poslovnog ambijenta na području Sanskog Mosta. Kreirane su, provedene i predložene brojne inicijative s tim ciljem, te uspostavljena saradnja s institucijama vlasti koja, kako je rečeno, mora u narednom periodu biti mnogo snažnija i plodotvornija. Prisutnima su se ovom prilikom obratili predsjednik skupštine udruženja, Edis Rasavac i predsjednik upravnog odbora, Alen Šabanović.

Gosti na ovome događaju bile su istaknute zvanice iz ekonomskog i političkog života naše zemlje, kao i predstavnici poslovnih zajednica općina Ključ i Tešanj. Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Ahmet Egrlić, pohvalio je privredu Sanskog Mosta, koja je najveći izvoznik u Unsko sanskom kantonu, ali i naglasio potrebu poboljšanja ukupnog ekonomskog ambijenta u uslovima kada se događa demografsko pražnjenje ovih prostora i gubitak kvalitetne radne snage. Ministar obrazovanja u Vladi USK, Almin Hopovac, naglasio je potrebu sinergije obrazovnog procesa s ekonomskim tokovima, kako bi se unaprijeđivala kadrovska struktura i kvalitetno educirali budući radnici.

Prisutnima su se obratili i predstavnici pojedinih strukovni udruženja poslodavaca, te poslovnih zajednica Ključa i Tešnja, grada koji se smatra za jedan od najorganizovanijih kada se radi o lokalnim ekonomijama u BiH. Ovome događaju prisustvovao je i profesor Edin Šarčević, profesor na Pravnom fakultetu u Lajpcigu i član Akademije nauka BiH, koji je ukazao na značaj pravne države i uređenog pravnog poretka. Udruženje privrednika Općine Sanski Most danas okuplja sve relevantne privredne subjekte, nevladina je i nestranačka organizacija kojoj je jedini cilju unaprijeđenje poslovnog okruženja i stvaranja uslova ua kvalitetniji život svih građana, istaknuto je na ovome skupu. Događaj su svojim nastupom uveličali i i članovi Mješovitog hora „Harmonija“.

UDRUŽENJE PRIVREDNIKA OBILJEŽILO GODIŠNJICU POSTOJANJA

Sanski Most |