UDRUŽENJE PRIVREDNIKA TRAŽI AKTIVNIJI ODNOS VLASTI

UDRUŽENJE PRIVREDNIKA TRAŽI AKTIVNIJI ODNOS VLASTI


Srijeda, 8 Juna, 2022

U Sali Općinskog vijeća jučer je održan sastanak predstavnika Udruženja privrednika Općine Sanski Most sa rukovodstvom Općinskog vijeća i članovima Komisije za privredu Općinskog vijeća. Sastanak je planiran  i održan bez prisustva novinara , a tema razgovora bila je,  kako smo upoznati, unapređenje dosadašnje suradnje. Konsultacije, razmjena mišljenja, debata, polemika, dogovori, zaključci. Od svega pomalo.

Iz  Udruženja privrednika je  iniciran ovaj radni  sastanak  kome su se odazvali predsjedavajuća OV Sanda Čekić, njen zamjenik Jasmin Mujadžić i sekretarka OV Edisa Hodžić, sa jedne, a članovi UO UPSM i članovi  Komisije za privredu OV s druge strane. I da ne zaboravimo, predstavnik Službe za privredu, poduzetništvo i resurse.

Dan kasnije iz Udruženja  privrednika kratko saopćenje:

„Na sastanku su izneseni problemi sa kojima se privrednici susreću u svom radu, a uz konstruktivne diskusije dogovorene su smjernice kojima će se u budućnosti odvijati suradnja između privrednika i predstavničke vlasti“.

Malo i za skroman izvještaj.

Na FB stranici Udruženja još poneko objašnjenje radnog dogovora ali sa puno općih mjesta  o kvalitetnijoj i produktivnijoj suradnji, protoku informacija i promjeni dosadašnje prakse  rada pojedinih službi nabolje.

Epilog  sastanka „iza zatvorenih vrata“  je i zaključakkoji će se ubrzo naći na stolu općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića. On glasi:

Skupština UPSM će predložiti Program mjera za poboljšanje privrede u Sanskom Mostu, a izvršni organ uprave Općine Sanski Most, tj. Općinski načelnik će s ciljem implementacije  navedenog Programa jednom mjesečno  održavati zajednički sastanak kojem će prisustvovati Općinski načelnik  sa pomoćnicima službi, UPSM i predsjednik Komisije za privredu i predstavnici Općinskog vijeća (predsjedavajuća ili njen zamjenik).

Na potezu je načelnik Hasanbegović.

UDRUŽENJE PRIVREDNIKA TRAŽI AKTIVNIJI ODNOS VLASTI

Sanski Most |