UHAPŠENA DVOJICA KANTONALNIH INSPEKTORA

UHAPŠENA DVOJICA KANTONALNIH INSPEKTORA


Srijeda, 28 Marta, 2018

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK jutros su u Sanskom Mostu i Ključu lišili slobode dvojicu inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK, potvrđeno je iz policije. Prema nezvaničnim informacijama, u Ključu je uhapšen glavni kantonalni tržišni inspektor, Šefika Mršića, dok je u Sanskom Mostu uhapšen kantonalni veterinarski inspektor, Haris Spahić.

Oni su privedeni u prostorije Treće policijske uprave Sanski Most i nad njima se trenutno provodi kriminalističke istraga. Prema riječima portparola MUP-a USK, hapšenje je izvedeno po zahtjevu Tužilaštva USK, a pripadnici policije su u sklopu istrage o ovom predmetu izvršili pretrese na četiri lokacije u Bihaću, Sanskom Mostu i Ključu.

Hapšenje je potvrdila i portparol MUP-a USK, Snježana Galić, istakavši kako se dvojici inspektora na teret stavlja niz krivičnih djela. Nezvanično, saznajemo kako su uhapšeni zbog navodnog reketiranja privatnih lica, iznuda i primanja novčanih i drugih darova.

Ovo nije prvi slučaj hapšenja službenika Kantonalne inspekcije USK, budući da je prije nekoliko mjeseci, zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja dara uhapšen inspektor za radne odnose, Amenar Muratagić. Prije njih, u 2015. godini zbog uzimanja mita, u Cazinu uhapšen je i kantonalni inspektor Mirsad Deronjić.

 

 

 

UHAPŠENA DVOJICA KANTONALNIH INSPEKTORA

Sanski Most |