ULICE NA DESNOJ OBALI GRADA POD NOVIM ASFALTOM

ULICE NA DESNOJ OBALI GRADA POD NOVIM ASFALTOM


Utorak, 17 Oktobra, 2017

Danas su završeni radovi na asfaltiranju drugog dijela Stanične ulice, koji prolazi pored sportskog igrališta DTV Partizan, te izlazi na Bulevar 7. korpusa. Istovremeno, asfaltirana je i Ulica Meše Selimovića, čime su okončani svi planirani radovi na sanaciji ulica na desnoj obali grada.

Na ovaj način uspješno su sanirane sve saobraćajnice u ovom dijelu grada koje su bile obuhvaćene drugom fazom FERP Projekta, a koji ima za cilj da sve saobraćajnice na području općine, koje su oštećene tokom poplava u maju 2014. godine, budu u potpunosti rekonstruisane. Zadovoljstvo današnjim radovima iskazao je i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je istakao kako će u narednom periodu uslijediti i dodatno uređenje oveg dijela grada novim sadržajima.

Prema riječima Ernada Seferovića, današnjim radovima rješena su i dva dugogodišnja infrastrukturna problema, asfaltiran je prostor oko stare Željezničke stanice, gdje je uređen izlaz na Bulevar 7. korpusa, te je uređena odvodnja oborinskih voda u Ulici Meše Selimovića, koja je do sada bila u katastrofalnom stanju. Podsjećamo, u sklopu pomenute druge faze FERP Projekta na širem području sanske općine u proteklih nekoliko mjeseci izvršena je totalna rekonstrukcija većeg broja ulica, te je tom prilikom položeno nekoliko kilometara novog asfalta, a već za sutra najavljen je početak radova na sanaciji lokalnog puta u Starom Majdanu.

ULICE NA DESNOJ OBALI GRADA POD NOVIM ASFALTOM

Sanski Most |