Unaprijeđenje industrijske zone Šejkovača

U organizaciji Ministarstva privrede Vlade Unsko sanskog kantona organizovano je potpisivanje ugovora o sufinansiranju uređenja poduzetničke zone „Šejkovača“ na području općine Sanski Most. Visina odobrenih sredstava za ovu namjenu je 100 000 maraka.

Ugovor su potpisali ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Samir Sedić i Faris Hasanbegović, načelnik općine Sanski Most. Samir Sedić, ministar privrede u Vladi Kantona ističe da je kroz Program podrške izgradnji poduzetničkih zona u općinama Unsko-sanskog kantona, planiralno ove godine 200.000 KM i to za unapređenje poslovnih zona “Šejkovača”, kod Sanskog Mosta, i “Vatreni mlin” u Bosanskoj Krupi. Načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović zahvalio je na podršci koju je Sanski Most dobio za ovu namjenu. Istakao je kako će dobijena sredstva biti upotrijebljena kako bi se se unaprijedila infrastruktura na području industrijske zone „Šejkovača“: Podsjećamo da su proteklih desetak godina na području industrijske zone Šejkovača mnogo toga uradilo.

Ovaj lokalitet je u prošlosti bio zapušten i na njemu je bilo odlagalište otpada, danas je to najveća industrijska zona na području Unsko sanskog kantona gdje djeluje velii broj privrednih i poslovnih subjekata.

 

 

Unaprijeđenje industrijske zone Šejkovača

| Vijesti |