UPIS OSNOVACA U RK “SANA 7”

UPIS OSNOVACA U RK “SANA 7”


Četvrtak, 3 Novembra, 2022

Pod sloganom „Budi dio ekipe i učlani se“,  rukometni klub  „Sana 7“  ovih dana vrši upis novih članova uzrasta 2006/7 . godište i mlađi. Kako nas je upoznao trener omladinskih selekcija Adi Kuršumović, trenutno u klubu redovno trenira 15 dječaka i djevojčica koji se pripremaju za takmičenje u Ligi mladih USK, a u planu je da se učestvuje i na turnirima u nekoliko  bh gradova. On uputio poruku sanskim osnovcima da se pored kvalitetnog rada na trenizima putuje i na gostujuće utakmice, obilaze se mnogi gradovi, što pored bavljenja sportom čini i lijepo druženje.

Treba istaći, da sanski rukometni klub posebnu pažnju posvečuje radu sa mlađim selekcijama i tako je u prošlim godinama mladim igračima data  šansa da nastupaju sa seniorskom ekipom koja se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH. Također, kvalitetan rad je doprinjeo da je RK „Sana 7“  iznjedrio i nekoliko kadetskih reprezentativaca USK koji su u nekoliko država nastupali na međunarodnoj sportskoj manifestaciji mladih „Igre prijetaljetva“ . Trener Kuršumović se nada da će se kao i predodnih godina organizovati rukometni turnir učenika osnovnih škola s ciljem promocije ovog popularnog sporta, a ujedno je to i dobra prilika da se dođe do novih igrača.

Zainteresirani dječaci i djevojčice koji žele postati dio ekipe RK „Sana 7“ mogu se prijaviti tokom održavanja treninga u Gradskoj dvorani ponedeljkom i srijedom od 18 do 19 sati, te petkom od 20 do 21 sat. S toga poruka iz Rukometnog kluba „Sana 7“ glasi „ Dobro došli u klub mladosti i prijateljstva“.

UPIS OSNOVACA U RK “SANA 7”

Sanski Most |